Πρώτη καταχώρηση: Πέμπτη, 21 Ιουλίου 2022, 18:52

ΗΠΑ: Αναστάτωση με τη δήλωση Μπάιντεν ότι πάσχει από καρκίνο

Αναστάτωση σε όλη την Αμερική προκάλεσε η δήλωση του προέδρου, Τζο Μπάιντεν, ότι πάσχει από καρκίνο, προτού γίνει σαφές ότι μιλούσε στον ενεστώτα για την γνωστή περιπέτεια της υγείας του την οποία πέρασε πριν γίνει πρόεδρος.

Σε ομιλία του για την κλιματική αλλαγή, ο Μπάιντεν αναφέρθηκε στις εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα από τα διυλιστήρια πετρελαίου, κοντά στο πατρικό του στο Κλέιμποντ του Ντέλαγουερ. «Γι’ αυτό και εγώ όπως και τόσοι πολλοί άλλοι άνθρωποι με τους οποίους μεγαλώσαμε μαζί, έχουμε καρκίνο και γιατί επί πολλά χρόνια το Ντέλαγουερ είχε το υψηλότερο ποσοστό κακοήθειας» σημείωσε.

Η είδηση ταξίδεψε πολύ γρήγορα, «βάζοντας φωτιά» στον Λευκό Οίκο, ο οποίος έσπευσε να «μαζέψει» τις δηλώσεις του Αμερικανού προέδρου και να ηρεμήσει τους πολίτες της χώρας που άρχισαν να ανησυχούν. Ο Τζο Μπάιντεν αναφερόμενος σε περιπέτεια της υγείας του που είχε περάσει στο παρελθόν και ειδικότερα πριν αναλάβει τα προεδρικά του καθήκοντα χρησιμοποίησε ενεστώτα αντί για αόριστο.

Ο Λευκός Οίκος εξέδωσε ανακοίνωση μέσω της οποίας ξεκαθάρισε πως ο πρόεδρος αναφερόταν σε μια παλαιότερη περιπέτεια της υγεία του και συγκεκριμένα σε μια θεραπεία που είχε υποβληθεί για τον καρκίνο του δέρματος. Τα αμερικανικά ΜΜΕ έκαναν λόγο για «λεκτική γκάφα» του προέδρου της Αμερικής ενώ το βίντεο της ομιλίας του έκανε τον γύρο του κόσμο.


Τελευταία ενημέρωση: Πέμπτη, 21 Ιουλίου 2022, 18:52*** Την είδηση τη βρήκαμε ΕΔΩ ***