Δεν έχουν καταβληθεί ακόμα ορισμένες αποζημιώσεις για τα μειωμένα ενοίκια σε  ιδιοκτήτες ακινήτων.

Όπως αναφέρει η “Εφημερίδα των Συντακτών”, οι καταβολές των αποζημιώσεων για τα μειωμένα ενοίκια που εισέπραξαν χιλιάδες ιδιοκτήτες-εκμισθωτές ακινήτων παραμένουν σε εκκρεμότητα  από τον Μάρτιο του 2020.

Το πρόβλημα αφορά στην κατηγορία των ιδιοκτητών που νοικιάζουν  ακίνητα με δικαίωμα υπενοικίασης σε τρίτο κυρίως από μεγάλες επιχειρήσεις (π.χ  ταχυφαγεία, υποκαταστήματα ΟΠΑΠ  play, αλυσίδες ρουχισμού).

Μειωμένα ενοίκια: Οι  αποζημιώσεις  που εκκρεμούν
Σύμφωνα με το δημοσίευμα, συνολικά εκκρεμούν οι κρατικές αποζημιώσεις σε ποσοστό 20%  του συνολικού ενοικίου για 10 μήνες (Μαρτίου-  Ιουλίου 2020 και Αυγούστου -Δεκεμβρίου 2021) και 80% για 7 μήνες  (Ιανουαρίου -Ιουλίου 2021).

Αυτό είναι το πρόβλημα σύμφωνα με την ΠΟΜΙΔΑ
Για το  θέμα μίλησε και ο πρόεδρος της ΠΟΜΙΔΑ, Στράτος Παραδιάς. Όπως αναφέρει “πρόκειται για ένα θέμα που έχει μπλέξει διαδικαστικά, είναι η τελευταία εκκρεμότητα της ΑΑΔΕ“. Ωστόσο ο ίδιος δεν έχει ενημέρωση για το πότε θα αποζημιωθούν οι ιδιοκτήτες ακινήτων που νοικιάζουν με δικαίωμα υπενοικίασης  καθώς “τα μισθωτήρια ελέγχονται ένα προς ένα, αφού το κράτος δεν μπορεί  να αποζημιώσει και τον ενοικιαστή και τον υπενοικιαστή”. Ο ίδιος καταλήγει ότι πρόκειται “για ένα θέμα μπερδεμένο από τη φύση του, έχει χάσει η μάνα το παιδί…” 

Πηγή enikonomia.gr

*** Την είδηση τη βρήκαμε ΕΔΩ ***

Source link