22.2 C
Athens
Τετάρτη, 28 Σεπτεμβρίου, 2022
Αρχική ΕΛΛΑΔΑ Αυτά είναι τα μέλη εγκληματικής οργάνωσης που εξαπατούσαν αγοραστές ακινήτων στην Αττική...
Αυτά είναι τα μέλη εγκληματικής οργάνωσης που εξαπατούσαν αγοραστές ακινήτων στην Αττική (εικόνες)

Αυτά είναι τα μέλη εγκληματικής οργάνωσης που εξαπατούσαν αγοραστές ακινήτων στην Αττική (εικόνες)

14


Στη δημοσιότητα δίνονται με ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ τα στοιχεία ταυτότητας και οι φωτογραφίες τεσσάρων ημεδαπών, κατηγορούμενων ως μελών συμμορίας που διέπραττε απάτες σε βάρος υποψήφιων αγοραστών ακινήτων ή οχημάτων σε πλειστηριασμούς.

Δίνονται στη δημοσιότητα, κατόπιν σχετικής Διάταξης της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών, τα στοιχεία ταυτότητας και οι φωτογραφίες τεσσάρων ημεδαπών, κατηγορούμενων ως μελών συμμορίας που διέπραττε απάτες σε βάρος υποψήφιων αγοραστών ακινήτων ή οχημάτων σε πλειστηριασμούς και η οποία εξαρθρώθηκε από την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Αθηνών.

Πρόκειται για τους συλληφθέντες:

1. ΤΟΛΑΚΗ Σοφία του Νικολάου-Τιμολέοντος και της Κωνσταντίνας, γεννηθείσα την 20-6-1963 στην Αθήνα,


tolakisofia

2. ΘΩΜΑ Μαρία του Γεωργίου και της Αντωνίας, γεννηθείσα την 9-12-1952 στην Αθήνα,


deyterigynaika

3. ΚΙΟΥΛΑΝΗ Κωνσταντίνο του Σάββα και της Βασιλικής, γεννηθέντα την 13-9-1973 στον Πειραιά και

kioyianiskos


4. ΚΥΡΙΑΚΟΠΟΥΛΟ Νικόλαο του Αντωνίου και της Μαρίας, γεννηθέντα την 19-10-1954 στην Αίγυπτο.

deyterosantras

Η συγκεκριμένη δημοσιοποίηση, σύμφωνα με τη σχετική Εισαγγελική Διάταξη, αποσκοπεί στην ανάγκη προστασίας του κοινωνικού συνόλου κάνοντας αντιληπτό τον τρόπο δράσης της συγκεκριμένης εγκληματικής οργάνωσης προς τους πολίτες, στη διερεύνηση συμμετοχής τους και σε άλλες αξιόποινες πράξεις και στη συλλογή πληροφοριών για τον εντοπισμό και σύλληψη ασύλληπτων μελών της οργάνωσης.

Ποια ήταν η δράση τους

Εξαρθρώθηκε, από την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Αθηνών της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, εγκληματική ομάδα, τα μέλη της οποίας προσέγγιζαν ενδιαφερόμενους αγοραστές και με πρόσχημα τις διασυνδέσεις που δήθεν είχαν με άτομα που μπορούσαν να μεσολαβήσουν σε πλειστηριασμούς για την απόκτηση ακινήτου ή οχήματος σε συμφέρουσες τιμές, τους εξαπατούσαν και τους αποσπούσαν χρηματικά ποσά.

Συνελήφθησαν τέσσερις ημεδαποί (δύο άνδρες 49 και 68 ετών και δύο γυναίκες 59 και 70 ετών), κατηγορούμενοι –κατά περίπτωση- ως μέλη συμμορίας που διαπράττει απάτες κατ’ εξακολούθηση, βία κατά υπαλλήλων και βαριά σωματική βλάβη σε βάρος αστυνομικού και παράβαση της νομοθεσίας περί πρόληψης και καταστολής της νομιμοποίησης εσόδων από εγκληματικές δραστηριότητες.

Όπως διαπιστώθηκε από την έρευνα, η εγκληματική ομάδα είχε επαγγελματική υποδομή και τα μέλη της είχαν σαφείς και διακριτούς ρόλους.

Συγκεκριμένα, η 59χρονη ήταν το αρχηγικό μέλος που διηύθυνε την συμμορία και καθοδηγούσε τα υπόλοιπα μέλη. Προφασιζόμενη ότι βρίσκεται σε στενή συνεργασία με Πρόεδρο Τράπεζας που κατέχει υψηλή θέση με επιρροή σε πλειστηριασμούς ακινήτων και οχημάτων, καθώς και σε διευθετήσεις δανείων, τους έπειθε ότι θα τύχουν προτεραιότητας στους εν λόγω πλειστηριασμούς προς απόκτηση ακινήτου ή οχήματος σε πιο οικονομική τιμή, είτε θα διευθετηθεί μέρος του δανείου τους.

Προκειμένου να τους αποσπά χρήματα, ανά τακτά χρονικά διαστήματα ισχυρίζονταν στους παθόντες ότι έχουν προκύψει προβλήματα με την Εφορία, με συμβολαιογράφους και νομικές υπηρεσίες.

Η 70χρονη αναζητούσε και εντόπιζε τα υποψήφια θύματα και ο 68χρονος λάμβανε τα χρηματικά ποσά από τους παθόντες, τα οποία παρέδιδε στη συνέχεια στην 59χρονη, υποστηριζόμενος από τον 49χρονο που είχε βοηθητικό ρόλο.

Από τις έρευνες που πραγματοποιήθηκαν στις οικίες των κατηγορουμένων βρέθηκαν και κατασχέθηκαν ιδιόχειρες σημειώσεις και έγγραφα από την εγκληματική τους δραστηριότητα, καθώς και το χρηματικό ποσό των -1.050- ευρώ.

Επισημαίνεται ότι ο 70χρονος κατά την σύλληψή του, προσπάθησε να διαφύγει και αντιστεκόμενος σθεναρά επιτέθηκε και δάγκωσε στο χέρι αστυνομικό, ο οποίος μεταφέρθηκε σε Νοσοκομείο για την παροχή πρώτων βοηθειών.

Από την προανακριτική έρευνα της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Αθηνών, έχουν εξιχνιαστεί μέχρι στιγμής -4- περιπτώσεις απάτης, ενώ η έρευνα για την ταυτοποίηση και άλλων περιπτώσεων συνεχίζεται.

Το παράνομο οικονομικό όφελος που αποκόμισε η συμμορία εκτιμάται ότι ανέρχεται στις -389.556- ευρώ.

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών.

Image
Image*** Την είδηση τη βρήκαμε ΕΔΩ ***