Τι συνοψίζουν τα ρωσικά ΜΜΕ για τον 71χρονο Νικολάι Πατρούσεφ, στενό συνεργάτη του Κρεμλίνου, επονομαζόμενο και ως alter ego του Πούτιν

Για απόπειρα δολοφονίας σε βάρος του πιο στενού συνεργάτη του Βλαντιμίρ Πούτιν και εμπνευστή της εισβολής στην Ουκρανία κάνουν λόγο αντιπολιτευτικά μέσα ενημέρωσης στη Ρωσία.

Συγκεκριμένα, ο 71χρονος Νικολάι Πατρούσεφ, γνωστός και ως «alter ego» του Ρώσου Προέδρου ή ως «γεράκι του Κρεμλίνου», πρώην επικεφαλής της μυστικής υπηρεσίας FSB και γραμματέας του συμβουλίου ασφαλείας της Μόσχας, φέρεται να μεταφέρθηκε εσπευσμένα στο νοσοκομείο τις προηγούμενες ημέρες ύστερα από αδιαθεσία, η οποία σχετικές εξετάσεις έδειξαν πως οφείλεται σε δηλητηρίαση.

Σημειώνεται μάλιστα πως όταν κυκλοφορούσαν φήμες για την κατάσταση της υγείας του Πούτιν εμφανιζόταν ως πιθανός αντικαταστάτης του Ρώσου προέδρου.

Πιο συγκεκριμένα αποτελέσματα τοξικολογικών εξετάσεων αποκάλυψαν ότι ο Πατρούσεφ είχε προσβληθεί από «συνθετικό δηλητήριο», αλλά τελικά επέζησε.

Υπενθυμίζεται πως σύμφωνα με την Washington Post σύμφωνα ο Πατρούσεφ εμφανιζόταν δημόσια για να δικαιολογήσει την εισβολή και να προωθήσει τους πολεμικούς στόχους της Ρωσίας, τη στιγμή που ο Πούτιν φαινόταν να παραπαίει κατά τους πρώτους τρεις μήνες της σύρραξης.

Σε μια σειρά από συνεντεύξεις που έδινε σε ρωσικές εφημερίδες, ο 71χρονος Πατρούσεφ προέβλεπε την κατάρρευση της Ευρώπης υπό το βάρος μιας παγκόσμιας επισιτιστικής και προσφυγικής κρίσης αλλά και τη διάσπαση της Ουκρανίας σε πολλά κράτη.

Ο πανίσχυρος γραμματέας του Συμβουλίου Ασφαλείας είχε υπηρετήσει στο αρχηγείο της KGB στην Αγία Πετρούπολη, ενώ είχε υποστηρίξει  πως πίσω από τις εντάσεις στην ανατολική Ουκρανία κρύβονταν οι ΗΠΑ αλλά και πως απώτερος στόχος της Ουάσιγκτον ήταν να προκαλέσει την κατάρρευση της Ρωσίας.

«Το καθήκον μας είναι να υπερασπιστούμε την εδαφική ακεραιότητα της χώρας μας και την κυριαρχία της», είχε πει μετατρεπόμενος σε κύριο εκφραστή μιας σκληροπυρηνικής γραμμής κατά της Δύσης.

Πηγή: skai.gr*** Την είδηση τη βρήκαμε ΕΔΩ ***