Ο τεχνολογικός κολοσσός Baidu, αποκάλυψε το νέο όχημα το οποίο θα προστεθεί στο στόλο των αυτόνομων ταξί Apollo Go. Ο λόγος για το Apollo RT6, ένα όχημα το οποίο διαθέτει τις ικανότητες ενός οδηγού με 20 χρόνια εμπειρίας. Προς το παρόν, η κινεζική νομοθεσία ορίζει ως απαραίτητη την παρουσία ενός οδηγού ασφαλείας στα οχήματα, αλλά μία μέρα το αποσπώμενο τιμόνι του RT6 θα αντικατασταθεί με επιπλέον θέσεις, αυτόματους πωλητές, γραφεία ή gaming κονσόλες.

Υπήρξε μία σημαντική μείωση στο κόστος του RT6, το οποίο κοστίζει μόλις 250.000 γουάν (€36.000), τη στιγμή που τα προηγούμενα μοντέλα κόστιζαν 480.000 γουάν.

Αυτή η τεράστια μείωση του κόστους θα μας επιτρέψει να αναπτύξουμε δεκάδες χιλιάδες αυτόνομα οχήματα σε όλη την Κίνα. Κινούμαστε προς ένα μέλλον όπου το να πάρεις ένα ρομπο-ταξί θα κοστίζει τα μισά χρήματα από σήμερα.

Τα RT6 θα ενταχθούν στο στόλο της Baidu μέσα στο δεύτερο μισό του 2023 και σύντομα 100.000 από αυτά θα κυκλοφορούν στους δρόμους.

Το όχημα διαθέτει αυτόνομες δυνατότητες επιπέδου 4 -χωρίς ανθρώπινη παρέμβαση- και έχει ενσωματωμένα 8 LiDAR, ένα ραντάρ μήκους κύματος 6mm, 12 υπερηχητικούς αισθητήρες και 12 κάμερες.

Τα ρομπο-ταξί της Baidu κυκλοφορούν ήδη δοκιμαστικά σε 10 πόλεις της Κίνας από το 2020, προσφέροντας πάνω από ένα εκατομμύριο διαδρομές σε πελάτες. Τον Απρίλιο, η Baidu εξασφάλισε τις απαραίτητες άδειες για να αναπτύξει ρομπο-ταξί χωρίς ανθρώπους στη θέση του οδηγού στους ανοιχτούς δρόμους του Πεκίνου.

Την είδηση τη βρήκαμε ΕΔΩ