Πρώτη καταχώρηση: Τετάρτη, 20 Ιουλίου 2022, 02:17

Κάηκαν σπίτια στην Παλαιά Πεντέλη - Εντολή εκκένωσης προς τα Βριλήσσια

Συνεχίζεται η εφιαλτική νύχτα για τους κατοίκους των πυρόπληκτων περιοχών στην Πεντέλη καθώς και η τιτάνια μάχη με τις φλόγες που δίνουν τα πεζοπόρα τμήματα της Πυροσβεστικής, η αστυνομία και στρατός, προκειμένου να περιορίσουν τα μέτωπα της μεγάλης πυρκαγιάς.

Το δύσκολο ούτως ή άλλως έργο τους, δυσχεραίνουν οι ισχυροί άνεμοι που πνέουν στην περιοχή, οι οποίοι αλλάζουν συνεχώς φορά, με αποτέλεσμα να φουντώνουν οι φλόγες, και τη μεγάλη μάχη να επικεντρώνεται αυτή την ώρα στο να μην μπει η φωτιά στο νοσοκομείο Παίδων Πεντέλης, το οποίο είχε από νωρίς εκκενωθεί. 

Στο μεταξύ στις 2 τη νύχτα, στάλθηκε νέο μήνυμα από το 112, ζητώντας από τους πολίτες που διαμένουν στην Πεντέλη να εκκενώσουν την περιοχή με κατεύθυνση προς τα Βριλήσσια.

«Αν βρίσκεστε στις περιοχές Πεντέλη και πέριξ του 414 Στρατιωτικού Νοσοκομείου, εκκενώστε τώρα προς Βριλήσσια. Δασική πυρκαγιά στην περιοχή σας».

Κάηκαν σπίτια στην Παλαιά Πεντέλη

Παράλληλα ορισμένα σπίτια, τα οποία είχαν εκκενωθεί νωρίτερα στην περιοχή της Παλαιάς Πεντέλης έγιναν παρανάλωμα του πυρός, παρά τις προσπάθειες των πυροσβεστικών δυνάμεων για να τα σώσουν.  Τουλάχιστον τέσσερα σπίτια παραδόθηκαν στις φλόγες και κάηκαν ολοσχερώς μέσα σε ελάχιστο χρόνο, εξαιτίας των ισχυρότατων ανέμων. 

«Υπάρχει πρόβλημα στην περιοχή της Καλλιθέας Πεντέλης στον δρόμο που οδηγεί προς τον Γέρακα, καθώς προς τα εκεί δείχνει να κατευθύνεται η φωτιά. Το μέτωπο πλησιάζει προς τις κατοικίες, αλλά δεν έχει κάψει σπίτια. Ωστόσο οι φλόγες εξαιτίας των ανέμων καλπάζουν με τρομερή ταχύτητα», ανέφερε λίγα λεπτά πριν από τις 3 τα ξημερώματα η δήμαρχος Πεντέλης κ. Κεχαγιά.

 


Τελευταία ενημέρωση: Τετάρτη, 20 Ιουλίου 2022, 02:53*** Την είδηση τη βρήκαμε ΕΔΩ ***