Τετάρτη 20 Ιουλίου 2022, 08:31

Οργή για τις εισβολές των Αρχών σε σπίτια για εντοπισμό στενών επαφών κρουσμάτων Covid

AP

Οι Αρχές στη νότια Κίνα ζήτησαν δημόσια συγγνώμη για την εισβολή σε σπίτια ανθρώπων που είχαν οδηγηθεί για καραντίνα σε ειδικά ξενοδοχεία για να ελέγξουν τυχόν στενές επαφές τους, σε ένα ακόμα παράδειγμα των σκληρών πρακτικών που ακολουθούνται στην χώρα για την προσπάθεια περιορισμού της εξάπλωσης της Covid-19.

Σύμφωνα με τον Guardian, τα κρατικά μέσα αναφέρουν ότι 84 σπίτια σ’ ένα συγκρότημα κατοικιών στην περιοχή Λιουάν της Γκουανγκζου ανοίχτηκαν σε μια προσπάθεια να βρεθούν άνθρωποι που μπορεί να κρύβονται και να είχαν έρθει σε επαφή με κρούσμα αλλά και για να πραγματοποιήσουν απολυμάνσεις.

Οι πόρτες αργότερα σφραγίζονταν και τοποθετούνταν νέες κλειδαριές, σύμφωνα με την εφημερίδα the Global Times.

Οι τοπικές αρχές της Λιουάν δήλωσε δημόσια συγγνώμη τη Δευτέρα γι’ αυτήν την «υπεραπλουστευμένη και βίαια» συμπεριφορά.

Στα social media αναφέρονται πολυάριθμες περιπτώσεις αστυνομικών και υπαλλήλων των δομών δημόσιας υγείας να εισβάλουν σε σπίτια στην Κίνα. Σε κάποιες περιπτώσεις καταγγέλλεται ότι σπάνε πόρτες και ότι απειλούν τους ενοίκους με τιμωρίες ακόμα και όταν βρίσκονται αρνητικοί στον ιό. Οι Αρχές επίσης αναφέρεται ότι σε κάποιες περιπτώσεις έχουν ζητήσει κλειδιά για να κλειδώνουν τους κατοίκους σε κτίρια με πολλά κρούσματα ενώ βάζουν και σιδερένιες μπάρες στις πόρτες τους.Source link