Μοριακούς ελέγχους για την Covid σε τουρίστες ξεκινάει σε αεροδρόμια της Πελοποννήσου, της Ηπείρου, της Δυτικής Ελλάδας και των νησιών του Ιονίου η 6η Υγειονομική Περιφέρεια (ΥΠΕ), με στόχο να εντοπιστούν νέες μεταλλάξεις στο πλαίσιο ερευνητικής μελέτης.

Ειδικότερα, όπως ανακοινώθηκε, «η διοίκηση της 6ης ΥΠΕ, σε συνεργασία με το εργαστήριο Μοριακής Διάγνωσης Λοιμογόνων Παραγόντων, του τμήματος της Ιατρικής του Πανεπιστημίου Πατρών και τον ΕΟΔΥ, αναλαμβάνει την πρωτοβουλία και προχωράει στη συλλογή μοριακών δειγμάτων στους χώρους των αεροδρομίων ευθύνης της».

Πιο αναλυτικά, στο πλαίσιο της μελέτης που διενεργεί το συγκεκριμένο εργαστήριο, με τίτλο «Νεότερα δεδομένα για την εξέλιξη του ιού SARS-Cov2», θα γίνει επέκταση της συλλογής των δειγμάτων, προκειμένου να διερευνηθεί η ανίχνευση νέων στελεχών και μεταλλάξεων του κορονοϊού.

Η διενέργεια αυτών των μοριακών ελέγχων, σύμφωνα με την 6η ΥΠΕ, «πραγματοποιείται στις πύλες εισόδου με τον μεγαλύτερο αριθμό εισροών για τη γεωγραφική περιοχή της 6ης ΥΠΕ, από τις κινητές ομάδες του ΕΟΔΥ».

Συγκεκριμένα, πρόκειται για τα αεροδρόμια που έχουν διεθνείς αφίξεις, δηλαδή τα αεροδρόμια Κέρκυρας, Ζακύνθου, Καλαμάτας, Αράξου και Ιωαννίνων.

Στόχος της διοίκησης της 6ης ΥΠΕ, σύμφωνα με την ανακοίνωση, «είναι η άμεση ενημέρωση για την υφιστάμενη υγειονομική κατάσταση των περιοχών της, για αυτό το λόγο ενεργοποιείται η υγειονομική ετοιμότητα και επαγρύπνηση σχετικά με τα είδη των μεταλλάξεων του νέου κορονοϊού και την ταχύτητα της διασποράς του, στα πλαίσια της διαφύλαξης και προάσπισης της δημόσιας υγείας».

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Το άρθρο το βρήκαμε ΕΔΩ