Εχουμε μπροστά μας ένα δύσκολο καλοκαίρι, τόνισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος  ξεκινώντας την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών με την ανταπόκριση του κρατικού μηχανισμού στη μεγάλη πυρκαγιά στην βορειοανατολική Αττική. Παραμένουμε ωστόσο σταθεροί στο τρίπτυχο πρόληψη, προετοιμασία, ετοιμότητα, σημείωσε, γνωστοποιώντας ότι το  απόγευμα θα ανακοινωθούν τα μέτρα στήριξης για τους πληγέντες.

«Το κοκτέιλ υψηλών θερμοκρασιών, θυελλωδών ανέμων και υψηλής ξηρασίας αναπόφευκτα οδηγεί σε πυρκαγιές. Και αυτή είναι μια πραγματικότητα που πρέπει να διαχειριστούμε και ως κράτος και ως κοινωνία. Το γενικό συμπέρασμα από τις τελευταίες πυρκαγιές και κυρίως αυτή στην Αθήνα είναι ότι μέσα από επώδυνες και επαχθείς εμπειρίες μαθαίνουμε γρήγορα, προσαρμοζόμαστε, εξελισσόμαστε και γινόμαστε αποτελεσματικότεροι στην πρόληψη και την αντιμετώπιση», ξεκίνησε το briefing  ο κ. Οικονόμου και συνέχισε λέγοντας:

«Είναι αδύνατο να αποφύγουμε τις πυρκαγιές και τις συνεπακόλουθες ζημίες, αλλά είμαστε πια ικανότεροι τόσο στην πρόληψη όσο και στη διαχείριση τους, στην προστασία της ανθρώπινης ζωής στην διασφάλιση των περιουσιών των ανθρώπων και στην προστασία των δημόσιων υποδομών».

«Τρανή απόδειξη της προόδου που σημειώθηκε -τόνισε-  είναι ότι καταφέραμε μέσα σε πολύ δύσκολες καιρικές συνθήκες να ελέγξουμε μια τεράστια περιαστική πυρκαγιά μέσα σε λιγότερο από 24 ώρες». Και όπως σημείωσε, «η γρηγορότερη περιστολή στις φωτιές συνεπάγεται και μικρότερες ζημιές».

Στο σημείο αυτό ο εκπρόσωπος, επεσήμανε ότι μόνο την τελευταία εβδομάδα είχαμε 390 δασικές πυρκαγιές και η Πυροσβεστική έρχεται καθημερινά αντιμέτωπη με 50-70 πυρκαγιές. Και αφού χαρακτήρισε ιδιαίτερα δύσκολη  τη φωτιά που ξεκίνησε από την Πεντέλη, καθώς όπως είπε,  μπήκε πολύ γρήγορα και με μεγάλη ταχύτητα στον αστικό ιστό, κατέληξε λέγοντας πως «έχουμε μπροστά μας ένα δύσκολο καλοκαίρι», αλλά «κινούμαστε σταθερά στο τρίπτυχο πρόληψη, προετοιμασία, ετοιμότητα».

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Το άρθρο το βρήκαμε ΕΔΩ