Ο άνθρωπος δείχνει κεραυνοβολημένος – και κατά κάποιον τρόπο είναι. Δεν μπορεί να πιστέψει τι του συνέβη. Κάτω από τον μουσαμά βρίσκεται το άψυχο σώμα του παιδιού του, ενός αγοριού 13 ετών. Μαζί περίμεναν το λεωφορείο στη στάση, σε κάποιον δρόμο του Χαρκόβου, αλλά εκείνη τη στιγμή έπεσε ο πύραυλος. Συνολικά σκοτώθηκαν τρεις άνθρωποι στις επιθέσεις της Πέμπτης 21 Ιουλίου.

Οι φωτογραφίες από το περιστατικό κατέκλυσαν τα διεθνή πρακτορεία. Ο δύστυχος πατέρας φαίνεται σε όλες να κρατάει το χέρι του σκοτωμένου παιδιού του. Μεταξύ των 11 τραυματισμένων περιλαμβάνεται και η κόρη του εικονιζομένου, μία 15χρονη έφηβη.

 

 

Η συντριβή ενός ανθρώπου  (REUTERS/Sofiia Gatilova)

Η Corriere della Sera σχολίασε ότι πρόκειται για άλλη μία τραγική ιστορία από τη ρωσο-ουκρανική σύρραξη, σαν εκείνη της μικρής Λίζας που έπασχε από σύνδομο Down και σκοτώθηκε την περασμένη εβδομάδα στη Βινίτσα.

Τουλάχιστον 358 παιδιά έχουν σκοτωθεί στην Ουκρανία από τις 24 Φεβρουαρίου, σύμφωνα με στοιχεία του ουκρανικού κράτους. Τα τραυματισμένα είναι περισσότερα από 681, με διαφορετικής βαρύτητας τράυματα. Αυτά τα στοιχεία είναι ενημερωμένα, όχι όμως και οριστικά, ενώ δεν περιλαμβάνουν τα δεδομένα από τις πόλεις όπου συνεχίζονται οι μάχες.

Ο κυβερνήτης του Χαρκόβου, πάντως, κάλεσε τους Ουκρανούς να καταφύγουν σε ασφαλή υπόγεια σημεία.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Το άρθρο το βρήκαμε ΕΔΩ