Παρά το γεγονός ότι έχουν σταλεί μηνύματα από το 112 για εκκένωση στο Ντράφι και στην Ανθούσα, οι κάτοικοι αρνούνται να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους, με τους αστυνομικούς να προσπαθούν να τους απομακρύνουν, διότι η κατάσταση με τη φωτιά στην Πεντέλη είναι επικίνδυνη.

Όπως θα δείτε και στις παρακάτω εικόνες, οι κάτοικοι προσπαθούν να προστατέψουν τα σπίτια τους από τη φωτιά στην Πεντέλη, παρόλο που τους απομακρύνει η αστυνομία. Η πυρκαγιά βρίσκεται σε εξέλιξη και οι δυνατοί άνεμοι δυσχεραίνουν το πυροσβεστικό έργο.

Αυτή την στιγμή οι δυνάμεις της Πυροσβεστικής έχουν να αντιμετωπίσουν δύο μέτωπα, το ένα που κινείται προς Ντράφι και άλλο ένα που κινείται νότια και δυτικά προς την περιοχή Καλλιθέα και Καλύβια Πεντέλης.

Στο μέτωπο που κινείται προς Ντράφι η φωτιά έχει πλησιάσει στα σπίτια, με τις επίγειες δυνάμεις και τα εναέρια μέσα να έχουν παραταχθεί στις οδούς Αχαιών και Δωριέων.

Οι δυνάμεις της Πυροσβεστικής έχουν ενισχυθεί περαιτέρω καθώς στο σημείο επιχειρούν 105 πυροσβέστες, συμπεριλαμβανομένων και 28 Ρουμάνων πυροσβεστών, με 5 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων, 30 οχήματα, 11 αεροσκάφη, 5 ελικόπτερα, εκ των οποίων το ένα λειτουργεί ως συντονιστικό, ενώ συνδρομή παρέχουν υδροφόρες ΟΤΑ και μηχανήματα έργου.

Σημειώνεται ότι τα εναέρια μέσα θα κάνουν ρίψεις από αέρος μέχρι και τις 21.10 το βράδυ.

Πηγή: newsit.gr

Την είδηση την βρήκαμε ΕΔΩ