Μεγάλη κινητοποίηση της πυροσβεστικής – Μήνυμα από το

Φωτιά ξέσπασε στο Νταού Πεντέλης το απόγευμα της Τρίτης και έχει εξαπλωθεί  σε δύο μέτωπα. Στο σημείο επιχειρούν ισχυρές επίγειες και εναέριες πυροσβεστικές δυνάμεις.

Στο σημείο επιχειρούν 78 πυροσβέστες, 22 οχήματα, 5 ομάδες πεζοπόρων και εθελοντές ενώ έχουν σηκωθεί και εναέρια μέσα- 11 αεροπλάνα και 5 ελικόπτερα και όλοι μαζί επιχειρούν να οριοθετήσουν τις φλόγες.

Στην περιοχή πνέουν ισχυροί άνεμοι και μεταφέρει τις σπίθες,  γι’ αυτό  η «τροφοδότηση» της Πυροσβεστικής με δυνάμεις είναι συνεχής.

Μέτωπο και στην Κερατέα

Πυρκαγιά έχει ξεσπάσει και στην Κερατέα. Στο μέτωπο της Κερατέας η φωτιά μαίνεται σε οικοπεδικό χώρο κοντά σε γήπεδο. Στο σημείο επιχειρούν μέχρι στιγμής 5 10 πυροσβέστες.

Μήνυμα από το

Στις 18.20 περίπου, μήνυμα έκτακτης ανάγκης από το έλαβαν οι των περιοχών Πεντέλη, Νέα Πεντέλη, Ντράφι, Νταού Πεντέλης, Διώνη και Καλλιτεχνούπολη. Οι των περιοχών αυτών καλούνται να παραμείνουν σε ετοιμότητα και να ακολουθούν τις οδηγίες των Αρχών.

Πολύ υψηλός ο κίνδυνος πυρκαγιάς για σήμερα, Τρίτη 19 Ιουλίου

Σύμφωνα με το Χάρτη Πρόβλεψης Κινδύνου Πυρκαγιάς που εκδίδει η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας του Υπουργείου Κλιματικής Κρίσης & Πολιτικής Προστασίας (www.civilprotection.gr), για σήμερα Τρίτη 19 Ιουλίου 2022, προβλέπεται πολύ υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς (κατηγορία κινδύνου 4) για τις εξής περιοχές:

  • Περιφέρεια Αττικής (συμπεριλαμβανομένης της νήσου Κυθήρων)
  • Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας (ΠΕ Βοιωτίας, ΠΕ Εύβοιας, ΠΕ Φθιώτιδας)
  • Περιφέρεια Πελοποννήσου
  • Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας (ΠΕ Ηλείας, ΠΕ Αχαΐας)
  • Περιφέρεια Κρήτης
  • Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου (ΠΕ Λέσβου, ΠΕ Χίου, ΠΕ Σάμου, ΠΕ Ικαρίας)
  • Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας & Θράκης (ΠΕ Έβρου)

 





Source link